Hartige cheesecake met verse kruiden
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes in de keukenrobot. Meng er met een vork de boter onder.
-
2
Bekleed een springvorm (22 cm diameter) met bakpapier. Doe er de koekjesmengeling in en duw ze aan tot je een mooie taartbodem krijgt. Bak de bodem zo’n 15 minuten in de oven.
-
3
Meng de schapenplattekaas met de eieren en kruid het mengsel met peper, zout, de cayennepeper en het paprikapoeder. Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder het kaasmengsel.
-
4
Haal de taartbodem uit de oven en stort er het kaasmengsel op. Bak de cheesecake nog 1 uur in de oven. Zet dan de oven uit, maar laat de cheesecake nog zo’n 2 uur in de oven afkoelen.
-
5
Trek de blaadjes van de kruiden en hak de walnoten fijn. Werk de cheesecake af met de kruiden, de noten, de honing en de olijfolie en kruid met peper en zout.