Recept

Roomkaas-board met geroosterde knoflook en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Butter- en roomkaasboards zijn een hippe manier om brood en boter of kaas te serveren bij de apero!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste deeltje van de knoflook, sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de snijkant en kruid die met peper en zout. Wikkel de bol in aluminiumfolie en pof hem 1 uur in de oven.

  2. 2

    Verdeel de roomkaas over de plank. Gebruik een lepel en laat de roomkaas in golfjes omhoog komen: zo ontstaan er kuiltjes waar je de topping in kunt leggen.

  3. 3

    Halveer de bol geroosterde knoflook. Gebruik de ene helft voor de afwerking, maak van de andere helft de teentjes los en hak die in stukjes.

  4. 4

    Snij het brood in halve sneetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij ook de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Hak de noten grof.

  5. 5

    Verdeel de gehakte geroosterde knoflook, de lente-ui, de zongedroogde tomaatjes, de gehakte walnoten en de geroosterde uitjes over de roomkaas. Sprenkel er de honing over. Serveer het roomkaasbord met het brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roomkaas-board met geroosterde knoflook en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!