Roomkaas-board met geroosterde knoflook en zongedroogde tomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste deeltje van de knoflook, sprenkel 1 eetlepel olijfolie over de snijkant en kruid die met peper en zout. Wikkel de bol in aluminiumfolie en pof hem 1 uur in de oven.
-
2
Verdeel de roomkaas over de plank. Gebruik een lepel en laat de roomkaas in golfjes omhoog komen: zo ontstaan er kuiltjes waar je de topping in kunt leggen.
-
3
Halveer de bol geroosterde knoflook. Gebruik de ene helft voor de afwerking, maak van de andere helft de teentjes los en hak die in stukjes.
-
4
Snij het brood in halve sneetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij ook de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Hak de noten grof.
-
5
Verdeel de gehakte geroosterde knoflook, de lente-ui, de zongedroogde tomaatjes, de gehakte walnoten en de geroosterde uitjes over de roomkaas. Sprenkel er de honing over. Serveer het roomkaasbord met het brood.