Recept

Sardientjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomer in een bord, da's deze gezonde salade. Met sardientjes voor een portie gezonde vetten

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Laat de sardines uitlekken. Spoel en droog de veldsla. Maak de paprika schoon en snij hem in repen. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Spoel de tomaat en snij ze in halve plakjes. Spoel de snackkomkommers en snij ze in rondjes. Verdeel de groenten over een grote schaal.

  3. 3

    Pel de gekookte eieren en snij ze voorzichtig in plakjes. Verdeel ze samen met de uitgelekte sardines over de salade. Strooi er nog de kappertjes over.

  4. 4

    Meng de zure room met het citroensap en de olijfolie en breng de dressing op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Werk de salade af met de bieslook en serveer ze met de dressing. Lekker met een stukje meergranenbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sardientjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!