Luchtige soufflé-omelet met broccolini en pesto van kervel en dragon
bereiding
-
1
Kook of stoom de broccolini beetgaar. Giet hem af en laat hem afkoelen. Meng er een scheutje olijfolie onder en kruid hem met peper en zout.
-
2
Rooster de pistachenoten kort in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen. Pel de knoflook. Hak 1 hand kervel, de dragonblaadjes, de pistachenoten, de knoflook en de pecorino fijn. Meng er 30 milliliter olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
3
Klop de 3 eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de 2 volledige eieren luchtig met peper en zout en meng er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie, voeg de helft van de eieren toe en laat 1 minuut bakken, of tot het ei licht gestold is. Draai de omelet om en laat kort verder garen. Herhaal voor de andere omelet.
-
5
Serveer de omeletjes met de broccolini, de rest van de kervel en de pesto.