Recept

Luchtige soufflé-omelet met broccolini en pesto van kervel en dragon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke omelet à la Pascale Naessens. 

Broccolini komt oorspronkelijk uit Japan, maar wordt intussen ook in België geteeld. De stelen zijn langer en fijner en daardoor sneller gaar. Ze ogen extra mooi op het bord, maar je kunt ze uiteraard prima vervangen door gewone broccoli. 

bereiding
  1. 1

    Kook of stoom de broccolini beetgaar. Giet hem af en laat hem afkoelen. Meng er een scheutje olijfolie onder en kruid hem met peper en zout.

  2. 2

    Rooster de pistachenoten kort in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen. Pel de knoflook. Hak 1 hand kervel, de dragonblaadjes, de pistachenoten, de knoflook en de pecorino fijn. Meng er 30 milliliter olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Klop de 3 eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de 2 volledige eieren luchtig met peper en zout en meng er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie, voeg de helft van de eieren toe en laat 1 minuut bakken, of tot het ei licht gestold is. Draai de omelet om en laat kort verder garen. Herhaal voor de andere omelet.

  5. 5

    Serveer de omeletjes met de broccolini, de rest van de kervel en de pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luchtige soufflé-omelet met broccolini en pesto van kervel en dragon

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!