Recept

Appelboter à la Pascale

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij... partjes appel, maar ook bij krokante pitten-zadencrackers.

bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes.

  2. 2

    Doe de boter in een steelpannetje en voeg de partjes appel toe. Laat ze aanstoven.

  3. 3

    Voeg dan 250 milliliter water en de appel-azijn toe. Voeg het kaneelpoeder toe en laat stoven tot de appeltjes volledig zacht zijn.

  4. 4

    Doe de gestoofde appeltjes met het vocht in de blender en mix tot een dikke pasta.

  5. 5

    Doe de appelboter in een weckpot en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. In een gesteriliseerde bokaal kun je ze tot wel enkele maanden bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelboter à la Pascale

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!