Recept

Cheesecakecrumble met abrikozen en perziken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smeuïge cheesecake én een krokante crumble: een zalige combinatie!

Waarom we de taart in de oven laten afkoelen met de deur open? Om geen barstjes te hebben! Als je ze meteen uit de oven haalt, is de temperatuurshock te groot en zullen er barstjes ontstaan.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. ­Beboter een springvorm van 22 cm diameter en bekleed hem met bakpapier. Mix de koekjes fijn in een blender en meng er de gesmolten boter onder. Schep alles in de springvorm en druk stevig aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen.

  2. 2

    Maak de crumble. Meng de bloem met de suiker, het kaneelpoeder en het zout. Giet er langzaam de gesmolten boter bij en meng met je vingers tot een ­kruimelig deeg. Roer er de noten onder en zet koel.

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Meng de mascarpone, de zure room, de ­suiker, de eieren en het vanille-extract onder de roomkaas. Spatel er de bloem onder en giet het mengsel in de springvorm. Verdeel er de crumble over en bak de cheesecake ­ongeveer 1.15 uur in de oven. Zet dan de oven uit, zet de ­ovendeur open en laat de cheesecake zo afkoelen.

  4. 4

    Spoel en ontpit de abrikozen en de ­perziken en snij ze in partjes. Leg het fruit in een ovenschaal. Bestrooi het met de suiker en het citroensap. Dek het fruit af met aluminiumfolie en gaar het 15 minuten in de oven. Laat het daarna volledig afkoelen.

  5. 5

    Haal de cheesecake uit de vorm en werk hem af met het fruit en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecakecrumble met abrikozen en perziken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!