Broccolibowl met zalm en srirachamayonaise
bereiding
-
1
Maak de mayonaise. Doe de eidooiers in een maatbeker, roer er de mosterd en 1 eetlepel olijfolie onder. Roer goed los en voeg nu in een straaltje meer olijfolie toe, terwijl je mixt, tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Breng de mayonaise op smaak met citroensap, peper, zout en de sriracha en meng goed. Voeg eventueel nog extra sriracha toe.
-
2
Blancheer de edamameboontjes 1 minuut in lichtgezouten water, giet ze af en spoel ze goed. Maak de asperges schoon, snij ze in stukken en roerbak ze samen met de sesamzaadjes gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Spoel en halveer de radijsjes.
-
3
Verhit opnieuw olijfolie in een pan en roerbak de broccolirijst in enkele minuten krokant. Snij de zalm in hapklare blokjes.
-
4
Stel de bowls samen met de krokante broccolirijst, de geraspte wortelen, de radijsjes, de edamameboontjes en de gewokte asperges. Eindig met blokjes zalm, een flinke dot srirachamayonaise, de munt en de extra sesamzaadjes.