Recept

Double cheeseburger met gebakken ui en vijgencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: het friszure krokante slaatje past perfect bij de lichtzoete burger.

Op en top knapperig: leg de groenten eerst even in ijswater. Zo worden ze extra krokant.

 

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in ringen. Bak ze in een pan met wat arachideolie.

  2. 2

    Bak de burgers in een pan met wat arachideolie.

  3. 3

    Maak intussen het slaatje. Spoel de rucola, de selderstengels, de radijsjes en het witloof. Snij de radijsjes in hele fijne reepjes. Snij het witloof en de selder in stukjes. Meng alles onder elkaar en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en witte wijnazijn.

  4. 4

    Halveer de burgerbroodjes en grill ze kort in de pan, grillmachine of broodrooster.

  5. 5

    Leg de burgers op de broodjes en lepel de gorgonzola, zachte geitenkaas, vijgencompote en gebakken ui erover. Kruid met peper en zout en sluit de broodjes. Serveer de burgers met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Double cheeseburger met gebakken ui en vijgencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!