Spaghetti met hertenragout
bereiding
-
1
Bak het vlees rondom rond goed aan in een pan met een beetje olie. Kruid met peper en zout.
-
2
Pel de uien en snij ze in dunne partjes. Schil de wortelen, snij ze in dikke plakken. Doe de ui en de wortelen samen met het kruidentuiltje bij het vlees en overgiet met water, tot alles net onder staat. Laat 2.30 uur sudderen op een zacht vuurtje, met de pan op het deksel. Roer geregeld om zodat het vlees niet aanbakt.
-
3
Giet het vlees in een zeef, vang de jus op en laat die tot de helft inkoken. Trek het vlees uiteen in draadjes. Doe het vlees terug in de pan samen met de tomatenpulp, de gereduceerde jus en de groenten. Laat nog 10 minuten sudderen, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
4
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, meng met de ragout en serveer met geraspte parmezaan.