Recept

Puree met gebakken pompoen en ontbijtspek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Je kunt de hazelnoten ook karamelliseren. Voeg er een beetje honing aan toe en breng ze op smaak met grof zeezout en gedroogde kruiden zoals tijm en rozemarijn. Ook lekker als tussendoortje.”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Bak het spek krokant in de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de sjalot Stoof de sjalot samen met de pompoenblokjes aan in wat boter in een pan. Snipper de salie erbij. Breng op smaak met peper, zout en de honing. Bak de pompoenblokjes gaar, maar zorg dat ze een krokant korstje hebben.

  3. 3

    Hak de hazelnoten grof en bak ze met de rozemarijn in de pan. Serveer de puree met de gebakken pompoenblokjes en het krokante spek. Werk ze af met de hazelnoten en de extra salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Puree met gebakken pompoen en ontbijtspek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!