Gevuld witloof met pompoen-mascarponepuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon. Snij de stronkjes overlangs doormidden. Hol ze uit door voorzichtig de binnenste harde kern te verwijderen.
-
2
Meng het gehakt met het ei, de gedroogde tijm en de geraspte kaas. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en doe er zoveel paneermeel bij als nodig om het goed te kunnen kneden.
-
3
Vorm 8 worstjes van het gehakt. Leg ze elk op een witloofhelft en druk er de andere helft van het witloof op. Omwikkel de stronkjes met een plakje prosciutto en maak ze vast met keukentouw. Steek er 1 takje salie tussen. Schik de stronkjes in een ingevette ovenschaal en gaar ze 35 à 40 minuten in de oven.
-
4
Blancheer ondertussen de pompoenblokjes in water met het groentebouillonblokje. Haal de pompoenblokjes uit het kookvocht en pureer ze. Voeg mascarpone toe naar wens, tot je een vloeiende puree hebt. Kruid de pompoenpuree met peper, zout en wat tijm. Serveer het gevulde witloof met de pompoenpuree en werk het gerecht af met de extra salie.