Recept

Notenreep met gedroogd fruit, gember en tahin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een notenreep met gedroogd fruit, gember en tahin. Een heerlijk recept voor heel het jaar door.

TIP: Dit soort reep snij je best al in stukken voor je ’m bakt. Je kunt ’m dan in mooie, rechte stukken breken. Als je snijdt na het bakken breken er vaak stukjes af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de gember tot je 2 koffielepels hebt. Hak de noten grof. Snij grote stukken gedroogd fruit in kleinere stukken.

  2. 2

    Smelt de boter met de tahin en agavesiroop en meng met de gember, pitten en noten, gedroogd fruit en een snuifje zout. Schep het beslag in een met bakpapier beklede lage bakvorm van 24x30 cm. Snij in stukken. Zet 25-30 minuten in de oven of tot de repen goudbruin zijn. Laat afkoelen. Bewaar in een afgesloten doos (tot 5 dagen) of vries ze in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenreep met gedroogd fruit, gember en tahin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!