Recept

Pompoen tikka masala met gehakt en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit herfstige eenpansgerecht is een lekker pannetje vol.

Liever veggie?

Vervang het gehakt dan door vegetarisch gehakt, vegetarische balletjes of falafel, of laat het gewoon weg.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en ui en snipper ze fijn. Snipper ook de chilipeper en hak de koriander grof. Doe alles in een kom. Rasp er de gember boven uit en meng.

  2. 2

    Meng in een andere kom de yoghurt met de rode currypasta, de tandooripasta, het kurkuma-poeder en de garam masala. Voeg de kokosmelk, de geraspte limoen en het limoensap toe.

  3. 3

    Kook de rijst, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het gehakt tot balletjes van ±3 cm diameter, bak ze goudbruin in een beetje olie en hou apart.

  4. 4

    Fruit in wat arachideolie de gember-kruidenmix samen met de pompoen- en tomatenblokjes aan in een grote stoofpot. Voeg de yoghurt-kokossaus toe en roer goed om, laat even suderen. Leg de balletjes in de groentesaus en laat nog 15-20 minuten verder garen.

  5. 5

    Schep de rijst in dezelfde pan, in een cirkel, tegen de rand. Strooi er voor het serveren de geroosterde amandelschilfers en nog wat extra koriander over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen tikka masala met gehakt en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!