Kruidige labneh met gepofte bietjes
bereiding
-
1
Maak een dag vooraf de labneh. Zet een zeef op een kom en leg er een kaasdoek of dunne keukenhanddoek in. Kruid de yoghurt met peper en zout en doe ’m in de kaasdoek. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast.
-
2
Maak de dag zelf de bietjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bietjes en wrijf ze schoon. Verpak de rode en gele bietjes apart in aluminiumfolie met wat olijfolie, salie, peper en zout. Pof ze 1 uur in de oven.
-
3
Hak de bieslook en de dragon fijn en doe de helft onder de uitgelekte labneh. Verdeel de kruidige labneh op een bord.
-
4
Haal de gepofte bietjes uit de oven. Haal ze voorzichtig uit de aluminiumfolie en verwijder de schil indien gewenst. Snij ze in partjes en schik ze op de labneh. Bestrooi ze met de rest van de bieslook en dragon en de extra salie en verkruimel er de gedroogde roze peperbessen over.