Pasta met citroenroomsaus, gewokte pastinaaklinten en zalmeitjes
bereiding
-
1
Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers het sap uit de citroen. Haal de blaadjes van de tijm. Rasp de pecorino.
-
2
Doe de geraspte citroenschil, de tijmblaadjes, 80 gram pecorino en de room in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van het vuur, dek ze af en laat de saus even trekken. Roer ze goed om en kruid ze met peper en zout.
-
3
Pel en pers de knoflook. Schil de pastinaken en snij ze met een dunschiller in fijne lange repen. Besprenkel ze met een beetje citroensap.
-
4
Verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de pastinaaklinten met de knoflook heel kort licht goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
6
Meng de pastinaaklinten onder de pasta. Verdeel de pasta over de borden, giet er de saus over en werk hem af met de zalmeitjes, de rest van de pecorino en nog enkele druppeltjes olijfolie.