Recept

Steak tartaar du bistro

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bord verse rundertartaar is al jaren een van de populairste lunchgerechten in traditionele bistro’s. Van een klassieker gesproken! 

Tip! Koop rundvlees van goede kwaliteit en reken op zo’n 180 à 200 gram vlees per person. Maak je de tartaar in de vleesmolen, ga dan voor gepelde biefstuk uit de dikke bil, ook wel pelé genoemd. Wil je het vlees met het mes fijnhakken, dan heb je een andere biefstuk nodig: de bovenkant van het muisstuk, de pelé royal. Dit mooie filetstuk is dikker en zachter om te hakken. Trouwens, als je de steak niet graag zelf fijnhakt, kun je dit ook aan je slager vragen. Een goede slager zal dit met plezier voor je doen.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Meng de rodewijnazijn met 2 eetlepels water, voeg de sjalot toe en laat ze minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Zet de steak een halfuur in de diepvriezer voor je hem wilt bereiden. Hak de steak nadien heel fijn met een scherp mes.

  3. 3

    Giet de sjalot af en laat ze goed uitlekken. Hak de augurkjes en de kappertjes zeer fijn. Doe ze in 3 aparte kleine kommetjes.

  4. 4

    Leg een serveerring op een bord en vul met de tartaar. Druk goed aan en beleg met een eidooier.

  5. 5

    Serveer de steak tartaar met de verschillende smaakmakers. Zo kun je hem naar eigen smaak afwerken met de sjalot, de kappertjes, de augurkjes, de worcestersaus, de tabasco en de mosterd. Kruid eventueel ook nog bij met peper en zout. Lekker met brood of frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak tartaar du bistro

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!