Steak tartaar du bistro
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Meng de rodewijnazijn met 2 eetlepels water, voeg de sjalot toe en laat ze minstens 1 uur marineren.
-
2
Zet de steak een halfuur in de diepvriezer voor je hem wilt bereiden. Hak de steak nadien heel fijn met een scherp mes.
-
3
Giet de sjalot af en laat ze goed uitlekken. Hak de augurkjes en de kappertjes zeer fijn. Doe ze in 3 aparte kleine kommetjes.
-
4
Leg een serveerring op een bord en vul met de tartaar. Druk goed aan en beleg met een eidooier.
-
5
Serveer de steak tartaar met de verschillende smaakmakers. Zo kun je hem naar eigen smaak afwerken met de sjalot, de kappertjes, de augurkjes, de worcestersaus, de tabasco en de mosterd. Kruid eventueel ook nog bij met peper en zout. Lekker met brood of frietjes.