Tiramisugebak met meringue
bereiding
-
1
Splits de eieren. Mix de eidooiers met 1 eetlepel suiker tot een luchtige ruban. Mix de mascarpone erdoor.
-
2
Klop in een andere kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker en de vanillesuiker. Spatel ⅔ van het opgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en doe het in een spuitzak. Laat de crème minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Bewaar de rest van het opgeklopte eiwit in een andere spuitzak voor de meringue.
-
3
Meng de amaretto met de afgekoelde espresso. Spuit wat mascarponecrème in het midden van een dessertbordje. Duw hierop twee madeirakoekjes. Lepel er voorzichtig wat van het koffiemengsel op.
-
4
Spuit wat mascarponecrème op de koekjes. Doop twee madeirakoekjes kort in het koffiemengsel en leg ze op de crème. Maak zo drie lagen. Herhaal voor de andere gebakjes.
-
5
Strooi wat chocoladeschilfers over de gebakjes en spuit er enkele toefjes eiwit op. Brand het eiwit met een crème bruléebrander en bestrooi de gebakjes met het cacaopoeder.