Thaise carpaccio van coquilles en rauwe zalmroosjes met gembervinaigrette
bereiding
-
1
Maak eerst de vinaigrette. Hak het chilipepertje fijn, rasp de gember, pers de limoen en meng alles met de sesamolie, zonnebloemolie, kristalsuiker, koriander en wat wasabi naar smaak.
-
2
Snij de zalm in dunne plakjes, je hebt 12 plakjes nodig. Leg ze in de vinaigrette en zet enkele minuten koel weg. Snij intussen de sint-jakobsvruchten in plakjes - je hebt 36 plakjes nodig.
-
3
Rol de zalm tot roosjes en plaats op elk bord 3 zalmroosjes. Leg in de lege ruimte tussen de roosjes telkens 3 torentjes van 3 plakjes sint-jakobsvrucht. Lepel hier een beetje van de marinade van de zalm over.
-
4
Meng de roomkaas met de mierikswortel en een beetje kerriepoeder. Doe het sausje in een spuitzak. Spuit hier en daar een toefje op de borden. Snij de radijsjes in plakjes en zet tegen elk zalmroosje 2 plakjes radijs. Werk de bordjes verder af met scheutjes en eetbare bloemetjes.