Recept

Parmezaankoekjes met groene ricotta en krokante ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om duimen en vingers bij af te likken, dit hapje, en nog snel klaar ook....

Liever veggie?

Vervang de gerookte ham door kant-en-klare krokante uitjes: crunch gegarandeerd!

bereiding
  1. 1

    Maak de groene ricotta. Pel en pers de knoflook. Mix alle ingrediënten samen glad. Kruid de ricotta met peper en zout en zet hem koel.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de koekjes. Rasp de parmezaan. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat kleine hoopjes van de kaas en duw ze voorzichtig tot kleine cirkels. Bak ze krokant in 10 à 12 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen.

  3. 3

    Bak intussen de ham in een droge koekenpan krokant. Hak de ham grof. Beleg de parmezaankoekjes met wat groene ricotta en ham en werk ze af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parmezaankoekjes met groene ricotta en krokante ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!