Recept

IJstaartjes met rood fruit en speculaasbodem

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bevroren vruchten scoren altijd als afwerking van een feestelijk dessert, zelfs als je dat niet zelf gemaakt hebt. Je kunt er ook een kant-en-klare brownie, chocolademousse of zelfs Viennetta mee afwerken: het ziet er altijd fancy uit. Maar probeer vooral deze leuke ijstaartjes.

Let wel: je hebt 8 siliconen vormpjes van 8 cm diameter nodig en de ijstaartjes moeten 1 nacht in de diepvries.

bereiding
  1. 1

    Mix de speculaaskoekjes met de pistachenoten fijn in een blender. Meng er de gesmolten boter onder en verdeel het koekjesmengsel over de siliconen vormpjes.

  2. 2

    Vries 8 frambozen en 8 bramen in. Spatel de rest van het fruit door het vanille-ijs. Schep het ijs op de koekjesbodem en duw goed aan. Giet er de vruchtencoulis op en zet de taartjes minstens 4 uur, het liefst een nacht in de diepvriezer.

  3. 3

    Haal de ijstaartjes uit de vormpjes en werk ze af met de bevroren bramen en frambozen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJstaartjes met rood fruit en speculaasbodem

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!