Ovengeroosterde venkel en veenbessen met burrata en honing-mandarijndressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij hem in plakjes. Leg ze op een bakplaat, verdeel er wat olijfolie en de knoflook over en kruid ze met peper en zout.
-
2
Rasp de schil van de mandarijn en pers het sap eruit. Meng de veenbessen met de geraspte mandarijnschil, het mandarijnsap, de honing, een scheutje olijfolie en peper en zet ze in een apart ovenschaaltje bij op de bakplaat. Bak de veenbessen 10 minuten en de venkel 25 minuten in de oven.
-
3
Haal de veenbessen uit de oven. Meng er de mosterd en nog 3 eetlepels olijfolie onder. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Haal de venkel uit de oven als die beetgaar en licht goudbruin is.
-
4
Leg de spinazie en de venkelplakjes op een bord, leg de burrata in het midden en werk de salade af met de veenbessen en de honing-mandarijnmarinade.