Koude gegrilde zalm met granaatappelpitten en gremolata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de zalmfilet met het vel naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel hem met olijfolie en kruid hem met peper en zout. Dek hem af met bakpapier of aluminiumfolie en bak hem 20 minuten in de oven. Haal de zalm uit de oven en laat hem 1 nacht afkoelen.
-
2
Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie en de muntblaadjes fijn en meng ze met de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap, de appelazijn en 50 milliliter olijfolie. Kruid de gremolata met peper en zout.
-
3
Haal de pitjes uit de granaat¬appel. Bestrooi de zalm kort voor het serveren met de gremolata en de granaatappelpitten.