Recept

Koude gegrilde zalm met granaatappelpitten en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een mooi feestgerecht. Dit kun je al vooraf doen…

• De zalm moet 1 nacht afkoelen. Maak deze dus een dag op voorhand en bewaar ‘m in een goed afgesloten ovenschaal.

• Gremolata kun je een dag op voorhand maken, maar de fragiele kruidenblaadjes zullen door het citroensap een beetje verkleuren. Maak deze heerlijke topping dus het liefst niet te lang op voorhand. Doe het liever vlak voor het dresseren.

• Halveer de granaatappel, maak de pitjes los, vang het sap op en stop de pitjes in het sap in een goed afgesloten potje tot het serveren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de zalmfilet met het vel naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel hem met olijfolie en kruid hem met peper en zout. Dek hem af met bakpapier of aluminiumfolie en bak hem 20 minuten in de oven. Haal de zalm uit de oven en laat hem 1 nacht afkoelen.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen tot je 2 koffielepels hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de citroen. Pel en pers de knoflook. Hak de peterselie en de muntblaadjes fijn en meng ze met de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap, de appelazijn en 50 milliliter olijfolie. Kruid de gremolata met peper en zout.

  3. 3

    Haal de pitjes uit de granaat¬appel. Bestrooi de zalm kort voor het serveren met de gremolata en de granaatappelpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude gegrilde zalm met granaatappelpitten en gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!