Recept

Pompoen-maïssoepje met salsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker uit de soepmaker!

Ook lekker met kant-en-klare nacho’s of tortilla’s die je even in de oven krokant bakt.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij hem in grove stukken. Pel de knoflook. Haal 2 eetlepels maïs uit het blik en leg ze opzij voor de salsa. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.

  2. 2

    Doe de ui, de knoflook, de pompoen, de rest van de maïs uit het blik, het kerriepoeder, de bouillonblokjes, peper en zout in de soepmaker. Vul aan met 800 milliliter water. Zet op ‘programma voor gemixte soep’.

  3. 3

    Maak intussen de salsa. Pel en snipper de sjalot. Ontpit de jalapeño’s en snipper ze fijn. Ontpit de olijven en snij ze in blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de apart gehouden maïs met de sjalot, de jalapeño’s, de olijven en de peterselie, besprenkel ze met limoensap en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Voeg na afloop van het programma eventueel nog water bij de soep tot die de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout. Werk de de soep af met de salsa.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-maïssoepje met salsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!