Steak met klassieke champignonroomsaus
bereiding
-
1
Laat de steaks op kamertemperatuur komen. Snij de aardappelen in schijven. Bak de aardappelen in boter goudbruin. Kruid het vlees met peper en zout en bak het in boter 2 à 3 minuten per kant. Neem de steaks uit de pan, bedek ze losjes metaluminiumfolie en hou ze warm.
-
2
Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Pel en snipper de sjalot. Bak de champignons goudbruin in het braadvet van de steaks. Voeg eventueel nog een extra klontje boter toe. Voeg de sjalot toe. Blus na 2 minuten met de cognac en schraap de aanbaksels los. Flambeer de champignons. Let op: zet de dampkap uit als je flambeert. Roer er de room onder en breng de saus op smaak met peper en zout.
-
3
Snij de steak in reepjes, leg er de gebakken aardappelen bij en schep de champignonroomsaus over de steak. Werk het gerecht af met de waterkers.