Cappelletti in prei-pestosaus met spruitjes-spekjescrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon en hak ze fijn. Hussel ze door elkaar met de spekjes, olijfolie, peper en zout. Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten in de oven tot de spruitjes en de spekjes krokant zijn.
-
2
Kook intussen de pasta in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de preiwitten. Voeg de pesto toe en roer hem los. Blus alles met de room, verkruimel er het bouillonblokje bij en laat het op een zacht vuur inkoken tot een smeuïg sausje.
-
3
Giet de pasta af, maar hou een kopje kookvocht bij. Hussel de pasta samen met het kookvocht onder de saus met de prei en schep goed om.
-
4
Schep de pasta in borden en werk hem af met de spruitjes-spekjescrumble en de plukjes kervel.