Detoxramen met verse bouillon bomvol groenten
bereiding
-
1
Maak de bouillon. Pel de ui en snij hem in grove stukken. Pel de knoflook. Snij de wortelen in grove stukken. Spoel de prei en snij hem in grove stukken. Snij de selder in grove stukken. Snij de gember in plakjes.
-
2
Doe de ui, de knoflook, de wortel, de prei, de selder, de gember, de miso en de kruid-nagels samen met 1,2 liter water in een kookpot en laat 1 uur garen op een zacht vuur.
-
3
Bereid intussen de rest van de ramen. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de shiitake’s. Verwijder de nerf van de boerenkool en snij ze in reepjes. Snij de roosjes van de broccoli en snij de steel in plakjes.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de shiitake’s toe en roerbak 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de miso, de kokos-bloesemsuiker en een snuifje chilivlokken toe en roerbak nog 1 minuut op een hoog vuur. Zet opzij.
-
5
Zeef de groentebouillon en breng hem weer aan de kook. Voeg de boerenkool, de broccoli en de noedels toe en laat ze op een zacht vuur garen.
-
6
Schil en rasp de rammenas. Verdeel de gebakken shiitake’s en ui over de kommetjes. Vul de kommetjes met de noedels, de groenten en de bouillon. Werk de kommetjes af met de rammenas en wat limoensap.