Braziliaans zalmstoofpotje
bereiding
-
1
Spoel de maïs en laat hem goed uitlekken. Pel de zoete ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Snij de zalmfilet in stukken van 3 à 4 centimeter.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht met het kerriepoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder en het paprikapoeder. Voeg de paprika en de chilipeper toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
-
3
Voeg de kokosmelk en de sojasaus toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken. Voeg de maïs en de blokjes zalm toe en laat nog 2 minuten zacht garen.
-
4
Snipper de koriander. Breng het stoofpotje op smaak met 1 à 2 eetlepels limoensap en zout. Werk het af met de gesnipperde koriander en nog een extra partje limoen. Lekker met naanbrood of rijst.