Recept

Witte pizza met zalm, rucola en erwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzondere pizza... zonder tomatensaus, maar mét zalm!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de salade. Kook de erwten 30 seconden in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit.

  2. 2

    Pel de sjalot en snij ze in reepjes. Meng de erwtjes, de sjalot, het basilicum en de rucola met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap en kruid met peper en zout. Bewaar de salade in de koelkast.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook. Meng de mascarpone met de geraspte citroenschil en de knoflook en kruid de kaas met peper en zout.

  4. 4

    Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk het met de mascarpone, sprenkel er olijfolie over en verdeel er de zalm in grove stukken over. Bak de pizza 10 minuten in de oven. Werk de pizza af met de erwtensalade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte pizza met zalm, rucola en erwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!