Recept

Tarwerisotto met oesterzwammen en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sneller aan tafel met dit smakelijk gerecht, en de airfryer doet het grote werk.

 

Tip

  • De gaartijd van de risotto hangt af van welke tarwe je gebruikt. Voorgestoomde tarwekorrels (bijvoorbeeld van Ebly) garen sneller.
  • Voeg de bouillon eventueel in delen toe, zoals bij een traditionele risotto op het vuur. Zo kun je een grotere hoeveelheid risotto maken als de bouillon niet volledig in het bakje van de airfryer past.
  • Let op, niet elke airfryer is even groot. Deze risotto werd gemaakt in een XXL-versie.

Tijdwinst: in de airfryer is dit gerecht 30 minuten sneller klaar dan op het vuur wanneer je niet-voorgestoomde tarwekorrels gebruikt. Bovendien hoef je niet voortdurend te roeren, zoals je wel zou moeten doen als je deze risotto maakt in de pan.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Doe ze samen met de olijfolie en de tarwekorrels in het gesloten bakje van de airfryer. Stoof alles 3 minuten op 180°C.

  2. 2

    Spoel en droog de spinazie. Scheur de oesterzwammen in stukken en voeg ze toe aan het bakje. Stoof ze5 minuten op 180°C in de airfryer. Blus ze met de sojasaus en kruid ze met peper.

  3. 3

    Voeg de groentebouillon toe aan het bakje en gaar de tarwekorrels en de oesterzwammen zo’n 22 minuten in de airfryer.

  4. 4

    Voeg de groene miniasperges en de spinazie toe aan het bakje en laat nog zo’n 3 minuten garen.

  5. 5

    Meng alles goed om. Schep de tarwerisotto met de groenten op de borden en werk hem af met de parmezaan en de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarwerisotto met oesterzwammen en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!