Ricotta-traybake met venkel, tomaat en basilicumsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Spoel de venkel en snij ze in partjes. Spoel de tomaatjes. Stort de paprika, de venkel en de kerstomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel er de tijm, de rozemarijn, wat olijfolie, peper en zout onder. Laat ruimte vrij voor de ricotta.
-
2
Roer de harissa los met een beetje olijfolie. Keer de ricotta om op de bakplaat en lepel er de rozenharissa op. Kruid hem met peper en zout. Gaar alles 25 minuten in de oven.
-
3
Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Mix het basilicum fijn met de knoflook en de zonnebloempitten en leng aan met olijfolie tot een glad sausje. Breng de saus op smaak met geraspte citroenschil en citroensap.
-
4
Neem de traybake uit de oven en besprenkel hem met de basilicumsaus.