Recept

Falafeltraybake met courgette, aubergine en tahin-yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze traybake maak je ultrasnel met kant-en-klare falafelballetjes. Gaar dan eerst de groenten in de oven en leg er de laatste 10 minuten de balletjes bij.

bereiding
  1. 1

    Maak de falafel. Pel en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten in de blender en mix ze fijn. Maak met vochtige handen hapklare balletjes van het mengsel. Bewaar ze in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de courgettes en de aubergines en snij ze in lange partjes. Pel en pers de knoflook. Meng de courgette en aubergine met de knoflook en 4 eetlepels olijfolie en kruid de groenten met de garam masala, peper en zout. Stort ze op een bakplaat en leg er de falafelballetjes tussen. Gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de harissa, de tahin, het limoensap en de honing onder de yoghurt. Kruid de saus met een snuifje zout. Serveer de traybake met de saus en werk hem af met de extra peterselie of koriander (voor de liefhebbers).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Falafeltraybake met courgette, aubergine en tahin-yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!