Gebakken zalm met kruidige topping, wortelen en yoghurtdressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de wortelen schoon, maar laat er nog een stukje loof aan. Halveer de wortelen in de lengte. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg de wortelen, de kappertjes, de komijnzaadjes en het korianderpoeder toe en roerbak de wortelen op een zacht vuur gaar.
-
2
Pel en snipper alle verse kruiden. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Meng de helft van de kruiden met de citroenschil en het citroensap onder de yoghurt en kruid die met peper en zout. Meng de andere helft van de kruiden onder de cottagecheese.
-
3
Kruid de zalm met peper en zout. Verhit olijfolie en boter in een ovenvaste pan en bak de zalm op de velkant. Bestrijk de zalm royaal met de cottagecheese en bak hem nog 5 minuten in de oven.
-
4
Leg de zalm op een mooie schaal, leg er de wortelen bij en werk het gerecht af met de extra plukjes dille. Serveer er de yoghurtdressing bij.