Salade niçoise
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en blancheer ze beetgaar in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water om de groene kleur te houden.
-
2
Laat de tonijn uitlekken en trek ’m in hapklare stukken. Pel de eieren en snij ze in kwartjes.
-
3
Spoel de komkommer, verwijder de zaadjes en snij hem in blokjes. Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel en droog de little gem-sla.
-
4
Maak de dressing. Meng de magere yoghurt met de ketchup. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de little gem-sla over een serveerschaal. Schep er de boontjes, de tonijn, de tomaten, de komkommer en de olijven op. Leg er de gekookte eitjes bij. Strooi er de kappertjes en de rode ui over. Werk de salade af met de dressing, wat peper uit de molen en de gehakte bieslook.