Recept

Courgette-wortelfritters met kerstomatenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, deze groentefritters, en je kunt er geweldig mee variëren. Maak ze ook eens met geraspte zoete aardappel en maïsblokjes.

bereiding
  1. 1

    Spoel en rasp de courgette. Schep ze in een vergiet en strooi er zout over. Laat ze 10 minuten uitlekken en druk het vocht eruit. Leg ze dan tussen twee lagen keukenpapier om goed droog te maken.

  2. 2

    Meng de eieren met de citroenschil, de oregano, de parmezaan, peper en zout. Roer het havermeel en het bakpoeder samen met de ricotta door het eimengsel. Schep er de uitgelekte courgette en de geraspte wortel door.

  3. 3

    Verhit olie in een diepe pan. Schep er met een eetlepel wat courgette-beslag in en druk dat licht aan. Bak de fritters in delen, op een middelmatig vuur, met voldoende ruimte tussen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak de salade. Spoel de tomaatjes en snij ze in kwartjes. Snipper enkele blaadjes basilicum fijn. Meng de tomaatjes met het gesnipperde basilicum en 1 eetlepel olijfolie en kruid de salade met peper en zout. Serveer de fritters met de tomatensalade, de waterkers en een lepel Griekse yoghurt. Werk het gerecht af met de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgette-wortelfritters met kerstomatenslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!