Recept

Gravad lax

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Scandinavische topper! 

Opgelet: de zalm moet 24 uur marineren. 

bereiding
  1. 1

    Hak de dille fijn. Meng het zout met de kristalsuiker en de rietsuiker. Meng er wat witte peper, de geraspte sinaasappelschil, de fijngehakte dille en een scheutje witte porto onder.

  2. 2

    Leg de zalm in een schaal en verdeel er de marinade over. Dek af met vershoudfolie en zet er een zware schaal op. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

  3. 3

    Haal de zalm uit de koelkast. Verwijder het overtollige zout en het vrijgekomen vocht. De zalm is nu veel steviger geworden. Snij ’m in mooie stukjes en serveer die op een bord of serveerplank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gravad lax

Ingrediënten voor

4 personen
  • zalmfilet500 g
  • onbehandelde sinaasappel (sap en geraspte schil)1
  • dille1 bosje
  • porto (witte) scheutje
  • kristalsuiker60 g
  • rietsuiker30 g
  • witte peper (van de molen)
  • zout75 g

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!