Recept

Pappardelle met scampi‘s, komkommer en mango

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomerse pastasalade. Geen fan van scampi’s? Laat ze dan weg of vervang ze door bijvoorbeeld gerookte forel.

bereiding
  1. 1

    Ontdooi de scampi’s. Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Laat hem uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Rasp de schil van de limoen en pers er het sap uit. Bak de scampi’s 3 minuten aan beide kanten in olijfolie. Breng ze op smaak met het limoensap, de geraspte limoenschil, peper en zout. Haal de scampi's uit de pan en zet opzij.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij hem met een dunschiller in lange slierten. Verwijder de schil en de pit van de mango en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Maak de lente-uien schoon en snij ze fijn. Hak de koriander fijn. Hak de pinda‘s grof.

  4. 4

    Meng de komkommerslierten, de mangoreepjes, de lente-ui, de scampi’s en de koriander onder de pappardelle in een grote kom.

  5. 5

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten in een kommetje tot een gladde dressing.

  6. 6

    Giet de dressing over de pastasalade en meng alles voorzichtig onder elkaar. Werk de pastasalade af met de pinda’s, de extra chilivlokken en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pappardelle met scampi‘s, komkommer en mango

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!