Recept

Rigatoni met jonge wortelen, feta en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaakvolle pastasalade.

Granaatappelmelasse is een zoetzure, stroperige siroop, gemaakt van ingekookt granaatappelsap. Het is een veelgebruikt ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken en je vindt het in de supermarkt of Marokkaanse winkeltjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het meeste loof van de wortelen, maar laat er 1 cm aan. Spoel de wortelen. Snij 3 wortelen in slierten met een dunschiller, halveer de rest in de lengte. Leg de gehalveerde wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Rooster de wortelen 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Kook de rigatoni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Laat hem uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Meng de geroosterde wortelen, de rauwe wortelsliertjes en de verkruimelde feta onder de afgekoelde rigatoni. Meng er ook de munt en de granaatappelpitjes onder. Kruid de pastasalade met peper en zout.

  4. 4

    Maak de saus. Klop de granaatappelmelasse met het citroensap en de olijfolie tot een gladde saus en kruid ze met peper en zout. Giet de molassesaus over de pastasalade en meng alles voorzichtig onder elkaar. Werk de pastasalade nog af met extra munt en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rigatoni met jonge wortelen, feta en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!