Zalmburger
bereiding
-
1
Pel de sjalot en hak ze grof. Doe de sjalot, de zalm, de panko, de mosterd en 1 eetlepel mayonaise in een blender en mix fijn. Kruid het mengsel met enkele druppels citroensap en voldoende peper en zout en meng goed. Vorm 4 ballen van het mengsel en duw ze tot burgers. Laat ze even opstijven in de koelkast.
-
2
Spoel en droog de ijsberg-sla en snij ze in reepjes. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Pel en pers de knoflook en meng ’m met 4 eetlepels mayonaise en het gerookt paprikapoeder.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalmburgers op een zacht vuur gaar en licht goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Verwarm de broodjes. Bestrijk de onderkant met de knoflookmayonaise en beleg verder met sla, een zalmburger, nog wat knoflookmayonaise, tomaat en sla. Dek af met het hoedje van de burger en serveer.