Recept

Visburger met kruidenmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Baktip! 

Zorg er tijdens het bakken voor dat de onderkant van de vis-burger goed bruin is voor je hem omdraait. Gebruik daarvoor een grote spatel, zodat de vis niet uit elkaar kan vallen.

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord. Meng de citroenschil en 1 eetlepel gehakte dille onder de panko. Kruid hem met peper en zout.

  2. 2

    Verdeel de vis in 4 porties en kruid ze met peper en zout. Wentel ze één voor één door de bloem. Haal ze dan door het ei en tot slot door de panko. Druk de panko wat aan. Laat de visburgers afgedekt in de koelkast opstijven.

  3. 3

    Maak ondertussen de saus. Pel en pers de knoflook. Mix de resterende dille, de peterselie, de knoflook en 2 koffielepels citroensap onder de mayonaise. Meng een beetje van de saus onder de rauwe groenten.

  4. 4

    Verhit een bodempje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visburgers een 3-tal minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Snij de burgerbroodjes open. Beleg ze met rauwkost, een visburger en wat rucola. Schep er een lepel kruidenmayonaise op en sluit de broodjes. Geef er de rest van de saus bij. Lekker met frietjes of chips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visburger met kruidenmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!