Recept

Verse artisjok met dipsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke mediterrane buffet- of apero-topper.

Zo eet je artisjok: trek een blaadje van de buitenkant, dip de onderkant in de vinaigrette en eet het onderste, zachte gedeelte van het blaadje. Dat schraap je met je tanden weg. Herhaal dit tot je de hele knop hebt gepeld. Ook het hart en de bodem zijn eetbaar: verwijder hiervoor wel eerst het ‘hooi’.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Snij de stelen van de artisjokken recht af. Verwijder de onderste taaie blaadjes.

  2. 2

    Breng een grote pot water aan de kook en voeg het citroensap toe. Leg de artisjokken in de pan en leg er een bord op zodat ze helemaal onder water blijven. Kook ze in 30 minuten gaar. De artisjokken zijn gaar als je met de punt van een mes makkelijk in de onderkant kunt prikken.

  3. 3

    Maak ondertussen de vinaigrette: klop de appelazijn met de mosterd, de honing en de olijfolie tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de artisjokken uit de pot en laat ze ondersteboven goed uitlekken. Leg ze op een mooi bord en serveer ze met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verse artisjok met dipsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!