Zwarterijstsalade met gambaspiesjes en tomatenchutney
bereiding
-
1
Maak de tomatenchutney. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Doe de tomaten, de uien en de knoflook in een steelpannetje met de olijfolie en laat ze stoven. Voeg dan de azijn, de honing, een snuifje zout en wat water toe en laat stoven tot een mooie chutney.
-
2
Doe de zwarte rijst met de groentebouillon in een steelpannetje en kook hem gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg indien nodig extra water toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de gemengde kerstomaatjes en snij ze in partjes. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de tomaatjes en de peterselie samen met de olijfolie onder de zwarte rijst.
-
4
Prik de gamba’s op houten prikkertjes en kruid ze met het kerrie- en paprikapoeder. Bak ze in een pan met de olijfolie.
-
5
Lepel de zwarterijstsalade op de borden. Serveer ze met de gambaspiesjes en een lepeltje van de tomatenchutney. Werk de salade af met de geraspte citroenschil.