Recept

Lauwe roderijstsalade met puntpaprika en calamares

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met nog een partje citroen.

Rode rijst komt vaak uit de Camargue, de Franse streek die dicht aanleunt bij de Spaanse grens. De rijst heeft een rood vliesje rond de korrel en een nootachtige smaak.

Rode rijst wordt ongeschild en onbehandeld verkocht. Dat maakt ’m erg voedzaam. door de lange korrel is hijideaal voor salades.

bereiding
  1. 1

    Kook de rode rijst gaar in de groente¬bouillon. Kruid hem met peper en zout en meng er de helft van de olijfolie onder.

  2. 2

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Maak de paprika’s schoon en snij ze in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Snipper de bladpeterselie.

  3. 3

    Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de knoflook, de ui, de paprika en de calamares toe. Kruid alles met peper, zout en het paprikapoeder en laat kort aanbakken.

  4. 4

    Hak de bladpeterselie fijn. Meng de rijst in de pan onder de calamares en de groenten. Meng er ook de bladpeterselie en de lente-uitjes onder en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe roderijstsalade met puntpaprika en calamares

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!