Peercarpaccio met stracciatella, kappertjes en saffraan
bereiding
-
1
Breng ruim water met de mosterdzaadjes aan de kook. Zet het vuur heel zacht en laat de zaadjes 20 minuten garen. Spoel de zaadjes.
-
2
Breng 80 milliliter water met de wittewijnazijn en de suiker aan de kook. Laat het vocht even inkoken, meng er de voorgekookte mosterdzaadjes door en laat het vocht afkoelen. Bewaar het in een potje met deksel in de koelkast.
-
3
Spoel de peren en snij ze met een mandoline in flinterdunne rondjes. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de walnoten grof.
-
4
Leg de peerplakjes op een mooi bord. Verdeel er de stracciatella, de mosterdzaadjes, de rozijnen, de kappertjes en de grofgehakte walnoten over. Werk het gerecht af met de toefjes veldsla en de saffraandraadjes.