Recept

Gegrilde venkel met bocconcini en kerstomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met geroosterd brood.

Vis erbij? Onze suggestie: een gegrilde, met kruiden gevulde forel op de BBQ. Op-en-top zomers en fijn voor de lijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elke venkelknol in 4 parten. Besprenkel ze met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de venkelpartjes aan alle kanten tot ze goudbruin geroosterd zijn.

  2. 2

    Spoel de kerstomaten. Leg de venkel en de kerstomaten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel er de balsamicocrème, de verse tijm, peper en zout over. Sprenkel er nog wat olijfolie over en gaar ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Verdeel de venkel en de kerstomaten over de borden. Leg er de bocconcini bij en rasp er de citroenschil over. Werk het gerecht af met nog wat extra peper, zout, olijfolie en het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde venkel met bocconcini en kerstomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!