Recept

Vegetarische rijstschotel met rode bonen en tortilladriehoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke rijstschotel met krokant wraps als extraatje!

bereiding
  1. 1

    Maak de puntpaprika’s schoon en snij ze in brunoise. Pel de ui en snipper fijn. Pel en pers de knoflook. Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de paprika en de knoflook 2 minuten aan. Voeg de specerijen, de rijst, de tomatenblokjes, de ketchup, de sojasaus en het groentebouillonblokje toe. Voeg 400 milliliter water toe en dek de pan af. Laat de rijst op een laag vuur 10 minuten garen. Roer af en toe om.

  3. 3

    Voeg de bonen toe en giet alles in een ovenschaal. Snij de wrap in driehoekjes. Druk ze hier en daar in de rijst. Verdeel er toefjes roomkaas en de geraspte kaas over. Gaar de rijst en de groenten nog 15 minuten in de oven. Werk de schotel af met de verse oregano of het basilicum. Geef er de partjes limoen apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische rijstschotel met rode bonen en tortilladriehoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!