Recept

Mosselsoepje met saffraan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Die eerste mosselen van het seizoen smaken extra lekker in dit soepje.

Tips

  • Saffraandraadjes geven meer smaak af als je ze een nachtje laat weken in de room.
  • Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoeveel mosselen je overhebt, maar het is zeker leuk om ze bij te houden om ze in deze soep te verwerken.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Spoel de preiwitten en snij ze in fijne ringen. Spoel de courgette en snij ze in kleine blokjes. Stoof de groenten aan in de olijfolie, kruid ze met peper en zout. Hou ze warm.

  2. 2

    Breng het mosselvocht aan de kook met de saffraandraadjes en voeg dan de room toe. Kruid de soep met het kerriepoeder, peper en zout. Laat de mosseltjes kort opwarmen in de soep.

  3. 3

    Schep de soep met de mosseltjes in de borden. Verdeel er de gestoofde groenten over en werk ze af met wat extra kerriepoeder. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mosselsoepje met saffraan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!