Recept

Frangipanetaart met perzik en tijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig seizoensdessert, waarvan je zou willen blijven smullen.

Redactrice Natalie tipt: “Ook lekker met ander fruit, zoals peer, appel, rabarber, nectarines of pruimen!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg en bekleed er een taartvorm van 28 cm diameter mee. Bedek het deeg met bakpapier en bakparels en bak het 15 minuten in de oven. Haal het uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels.

  2. 2

    Spoel en halveer de perziken. Gril ze in een grillpan kort op de snijkant. Besprenkel ze met honing naar smaak en doe er de geriste verse tijm bij.

  3. 3

    Mix de boter met de suiker in de mengkom van de keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe. Meng er daarna ook het amandelpoeder, de bloem en een snuifje zout onder.

  4. 4

    Bestrijk de deegbodem van de taart met een laagje abrikozenconfituur, lepel er de amandelvulling in en duw er voorzichtig de gegrilde perziken in. Bak de taart nog 25 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en werk ze af met de extra verse tijm en honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipanetaart met perzik en tijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!