Broodje steak met maïs-ananassalsa
bereiding
-
1
Snij de steak in dunne reepjes. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de knoflook en de gember samen met de kippenkruiden, het paprikapoeder en het komijnpoeder onder de steakreepjes. Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees krokant.
-
2
Verhit een grillpan of de BBQ en gril de maïskolven aan alle kanten. Laat ze even afkoelen. Maak de ananas schoon en snij hem in dikke plakken. Gril ook die op de grill. Snij de plakken in blokjes. Snipper de koriander. Schraap de maïs van de kolven. Meng de maïs, de ananas, de koriander en het citroensap tot een salsa.
-
3
Verwarm de kleine Turkse broodjes volgens de aan-wijzingen op de verpakking. Halveer de broodjes en lepel er wat zure room op. Werk de broodjes af met de stukjes steak, de ananas-maïssalsa en de kropsla.