Recept

Pastasalade met gerookte forel en mangodressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals elke chef zijn eigen recept heeft voor spaghettisaus, zo heeft die ook zijn favoriete pastasalade. Dit is de topper van Libelle Lekker Chef Ilse D’hooge.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar. Giet hem af en meng er 3 eetlepels olijfolie onder. Spoel de appel en snij hem in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep er het vruchtvlees uit en snij het in blokjes. Besprenkel ze met het limoensap. Snipper de bladpeterselie en de munt.

  2. 2

    Doe alles in een slakom, samen met de kruiden en de pastaschelpjes. Meng en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje extra olijfolie en limoensap.

  3. 3

    Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het dan verder in blokjes. Mix de mangoblokjes met de wijnazijn en de maïsolie tot een dressing. Leng hem aan met een beetje water tot je de gewenste dikte hebt. Breng hem op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Breek de gerookteforelfilets in stukken. Verdeel de pastasalade over de borden en leg er de gerookte forel bovenop. Serveer de salade met de mangodressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met gerookte forel en mangodressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!