Recept

Koude pastasalade caprese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pastasalade is de favoriet van Sofie Dumont: “Deze pastasalade is het einde, dankzij de opgeklopte mozzarella. De zomer in een glaasje!”

Je kunt alles makkelijk op voorhand klaarmaken. Hou de verschillende ingrediënten apart en stel de glaasjes pas samen als je ze wilt serveren.

Tip: hoe jonger de mozzarella, hoe zachter!

bereiding
  1. 1

    Verwarm je oven voor op 220°C. Spoel de kerstomaatjes en snij ze doormidden. Doe de helft in een kom en andere in een ovenschotel. Kruid de kerstomaatjes in de ovenschotel met peper en zout en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie. Rooster ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder vetstof. Snij ondertussen de basilicum fijn en voeg hem bij de rauwe tomaatjes in de kom. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Zodra de tomaatjes geroosterd zijn, voeg je ze bij de andere tomaten. Meng goed onder elkaar.

  3. 3

    Verwijder het velletje van de worsten en trek het vlees in stukjes. Bak het vlees mooi goudbruin en gaar.

  4. 4

    Snij de mozzarella in 4 en doe de stukken in de cutter. Voeg de ricotta en de olijfolie toe. Kruid de kaas met zwarte peper en fleur de sel. Cutter alles tot een opgeklopte massa. Je kunt altijd wat sap van de mozzarella toevoegen voor een romigere structuur.

  5. 5

    Verdeel de pasta, de tomaten en de gebakken worst in grote glazen. Verdeel daar de opgeklopte mozzarella over. Werk de glazen af met de geroosterde pijnboompitten en extra blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koude pastasalade caprese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!